Er zijn twee mogelijkheden voor de montage van de velgbescherming.

  1. Zelf plaatsen. Elke set Alloygator velgbescherming krijgt een duidelijke montagehandleiding meegestuurd. Hier kan je alvast meer lezen over de montage. Om alles nog duidelijker te maken, werd een instructievideo opgenomen, die je hier kan terugvinden. Veel geluk met de plaatsing!
  2. Montage door ons erkend service station. Als erkend installateur kan je de montage zonder zorgen overlaten aan ons erkend team. Kies bij het bestellen voor de optie ophaling met montage. Ons service station bevindt zich in Herenthout (provincie Antwerpen).

Voor de meeste combinaties vormt de montage van Alloygators geen enkel probleem.

Slaglood op de buitenkant van de velg? Door het te vervangen door een plaklood aan de binnenkant, is het toch mogelijk een velgbeschermer aan te brengen. Laat uw band wel eerst balanceren om trillingen op het stuur te vermijden!

Gepolijste velgen? Het monteren van Alloygators is in dat geval niet aan te raden vanwege het risico op kleine beschadigingen en de kans dat door achterblijvend vocht corrosie kan ontstaan op de velg.

Er is een Alloygator-schrapertje te bestellen (als sleutelhanger, bijzonder praktisch om mee te nemen dus!) waarmee je kleine beschadigingen kan herstellen door een stukje van de ring af te schrapen. Hoe dat werkt wordt getoond in deze video.

Is er een Alloygator aan vervaninging toe? Geen probleem, in onze webshop zijn ze ook per stuk verkrijgbaar!

Helemaal niet! Al zal er wat meer kracht nodig zijn om de velgbescherming aan te brengen doordat dit type banden wat stugger is.

Bovendien kan je de montage ook overlaten aan de opgeleide techniekers van ons service station. Kies bij het bestellen voor de optie ophaling met montage om de installatie door ons te laten uitvoeren.

Nee hoor, in de meeste gevallen kunnen ze gewoon blijven zitten! Mocht u ze toch willen verwijderen, is het achteraf steeds mogelijk ze opnieuw te monteren. Hoe dat moet lees je in de montageinstructies, die ook hier terug te vinden zijn.

  • Krik uw wagen op en laat uw band leeglopen.
  • Het verbindingsklipje van de Alloygator kan je loskrijgen door een kant van de Alloygator een beetje op te tillen waarna een klap met een kunststofhamer op de andere zijde het klepje zal losmaken.
  • De Alloygator kan nu losgemaakt worden.
  • Na het verwijderen zijn de Alloygators nog steeds bruikbaar.

De velgbescherming van Alloygator heeft strenge testen ondergaan op het gebied van veiligheid en duurzaamheid in het Engelse MIRA testcentrum. Gebruik ervan is goedgekeurd door zowel de Amerikaanse als Engelse autoriteiten, wat impliceert dat de Alloygators aan de strengste veiligheidnormen voldoen.

De beschermring van Alloygator is vervaardigd uit nylon. Dat materiaal is flexibel maar tegelijk ook sterk en onbreekbaar om bescherming te bieden tegen aanrakingen met stoepranden.

In principe blijft de kleur behouden, zelfs na beschadigingen door contact met een stoeprand. Let wel op bij het wassen van de Alloygators en vermijd sterke reinigingsmiddelen, die veel zuren bevatten en op termijn verkleuring kunnen veroorzaken.

Geen paniek! Alloygator is een relatief nieuw product en het kleurengamma breidt dan ook razendsnel uit. Aarzel niet ons te contacteren met jouw voorstel!

Door het aanbrengen van Alloygator velgbescherming kunnen bestaande maar verborgen problemen met uw banden aan het licht komen. Controleer daarom een uur na de montage van nieuwe Alloygators uw bandenspanning en herhaal dat enkele dagen later nog eens. Vooral bij oudere banden is het mogelijk dat er drukverlies ontstaat door rubber-residu of kleine beschadigingen aan de binnenkant van een velg. Problemen met de bandenspanning? Contacteer dan zeker ons service station, hier staan experts klaar om je weer veilig de weg op te krijgen.

Nee, hoor! De balans van het wiel ondervindt geen invloed door de montage van Alloygator velgbescherming.

Onze medewerkers staan klaar om uw vraag te beantwoorden via telefoon (+32 14/51 22 53) of via mail (info@alloygator.be).

Rechtstreeks contact opnemen met de technische afdeling van de fabrikant in het Verenigd Koninkrijk is ook mogelijk. U kan hen bereiken via +44 0/1527 909 801. Voor technische vragen, kies optie 3.